Coaching

Voor cliënten die echt vastlopen of net een extra steuntje in de rug nodig hebben, bieden wij ook een coaching traject aan. Tijdens de coaching sessies bespreken we wat er mis gaat en waar de cliënt tegenaan loopt. We bespreken natuurlijk ook wat er goed gaat. Tijdens de coaching kunnen we werken aan thema’s, zoals bijvoorbeeld angsten of een negatief zelfbeeld.

Omdat wij het belangrijk vinden dat de cliënt zich veilig en vrij voelt, investeren wij veel in een goede vertrouwensrelatie. Met een goede vertrouwensrelatie leg je een goede basis voor een positief resultaat. Wij willen dat onze cliënten zich gehoord en begrepen voelen.

Tijdens de coaching wordt er puur gekeken naar wat de cliënt nodig heeft en wij zullen dan ook niet terugdeinzen om buiten de gebaande paden te lopen om de doelen te bereiken. Ieder traject ziet er dus anders uit. Het kan zijn dat we de coaching doen onder het genot van een kopje koffie bij ons binnen op de locatie. Maar we kunnen ook naar buiten gaan. We kunnen de aanwezigheid van dieren inzetten en wanneer het gewenst is, doen we de coaching op een externe locatie.

Thema’s waar wij veel ervaring in hebben, zijn het helpen bij het vinden van een gezonde balans tussen ontspanning en inspanning en het hervinden van de persoonlijke assertiviteit. Met name mensen met een autismespectrumstoornis of met ADHD kunnen hier moeite mee hebben. In de huidige maatschappij is het voor velen lastig een gezonde balans aan te brengen in het dagelijks leven en dit is daarom een ontzettend belangrijk onderwerp voor iedereen.

Wanneer er gekozen wordt voor een coaching traject, plannen we eerst een kennismakingsgesprek in. Tijdens dit gesprek bespreken we de doelen en stellen wij een coachingsplan op. Wij leggen uit wat onze cliënten kunnen verwachten en hoe alles in zijn werk gaat. Ook is het goed om tijdens dit gesprek te ervaren of er een klik is met de coach. Alhoewel het vrijwel nooit gebeurt, kan het voorkomen dat je je bij iemand anders prettiger voelt. Wij raden aan om hierin altijd bij je gevoel te blijven. De coaching wordt altijd uitgevoerd door een gediplomeerd psycholoog en we hanteren geen leeftijdsgrens.