Over Heuvelhof

Bij Heuvelhof is onze missie duidelijk: Het bieden van echte zorg op maat, volledig afgestemd op onze cliënten. Wij bieden onze cliënten een fijne en ontspannen plek waar ze graag komen en waar de ontwikkeling natuurlijk verloopt. Wij vinden het belangrijk dat onze cliënten niet steeds het idee hebben dat ze aan doelen werken. Omdat de doelen specifiek voor de cliënt zijn opgesteld en hierdoor haalbaar zijn, groeit het zelfvertrouwen.

Wij hebben door onze jarenlange ervaring in de zorg een efficiënte aanpak gecreëerd waarbij het gevoel van vertrouwen en veiligheid voorop staat. Dit zijn volgens ons de belangrijkste voorwaarden om goede zorg te verlenen. Daarnaast is niks ons te gek en krijgen wij nagenoeg alles voor elkaar waar we onze zinnen op zetten. Dit uit zich in het buiten de gebaande paden lopen om onze cliënten te helpen hun doelen te bereiken, maar ook het implementeren van een kwaliteitsmanagementsysteem binnen drie maanden wat bekroond werd met een NEN-EN-ISO 9001:2015 certificaat (scope: begeleiding van kinderen en jongeren met een neurobiologische ontwikkelingsstoornis), waar anderen gemiddeld een jaar over doen.

Wij bieden zorg aan iedereen die het nodig heeft, maar zijn gespecialiseerd in de autismespectrumstoornis. Samen met ons team, bestaande uit professionals met affiniteit met de doelgroep, streven wij er naar om iedere cliënt te bieden waar zij recht op hebben: het gevoel dat zij er mogen zijn en zelfvertrouwen. Wij weten dat een diagnose niet ‘op te lossen’ valt, maar bij ons kunnen kinderen en jongeren wel leren omgaan met de klachten ten gevolge van de autismespectrumstoornis of andere diagnoses. Zo hebben ze er minder last van en kunnen ze hun leven inrichten op een manier dat goed voor ze is en waar zij zichzelf prettig bij voelen. 


 


 

De locatie

De zorg wordt geboden op onze unieke locatie in Hazerswoude Dorp. Het grootste voordeel van onze locatie is de rust die het uitstraalt. Daarnaast hebben wij de mogelijkheid om verschillende dieren te houden die ingezet worden waar nodig. Het is bewezen dat de omgang met dieren de ontwikkeling bevordert. De dieren kunnen onder andere ingezet worden ter bevordering van de communicatie, het verhogen van de assertiviteit, afnemen van angsten en uiteraard omdat het erg leuk is en het ontspanning biedt. Wij hebben mede dankzij de inzet van onze dieren al vele bijzondere momenten mee mogen maken.

Francine

Psycholoog - NIP en SKJ geregistreerd

 

Ik ben Francine. Na het VWO heb ik mijn Propedeuse Culturele Antropologie / Ontwikkelingssociologie behaald. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar de bachelor Psychologie. Het werk in de Culturele Antropologie gaf mij minder voldoening dan ik op voorhand had verwacht. Vervolgens heb ik de Master Klinische Psychologie afgerond op de Universiteit van Leiden. Deze keuze heeft ertoe geleid dat ik mijn plek in Nederland weer vond en mijn leven in kon richten op een manier waar ik vroeger alleen maar van kon dromen.

Als student werkte ik met veel plezier als begeleider bij Inzowijs. Daarna heb ik werkervaring opgedaan als psycholoog bij de instellingen Rivierduinen en Parnassia Groep. In deze periode heb ik ontzettend veel geleerd en deze ervaringen en lessen kon ik mooi meenemen naar Heuvelhof. Ik weet nu wat het is om te werken in een multidisciplinair team zoals bij deze instellingen, dus met psychiaters, verpleegkundigen en andere psychologen. Dit was leerzaam en sommigen van hen in het bijzonder hebben mij zo ontzettend veel bijgebracht in mijn ontwikkeling als psycholoog. Verder heb ik geleerd waar werknemers mee worstelen bij het werken voor een grote instelling en ik heb kunnen ervaren wat ik zelf graag anders zou zien, om bij Heuvelhof een prettige werkplek te maken. Blij personeel leidt tot betere zorg.

Al vanaf mijn studententijd werk ik met kinderen met de autismespectrumstoornis en onbewust kwam het gedurende mijn hele carrière op mijn pad. Toen ik de overstap maakte van een hoogspecialistisch autismeteam naar een hoogspecialistisch ADHD team, merkte ik hoe terughoudend behandelaren worden zodra de diagnose autisme opsteekt. Veel hulpverleners durven behandeling niet aan en verwijzen door, waardoor patiënten op wachtlijsten komen terwijl een behandeling gewoon van start kan gaan als de reguliere behandeling enigszins passend wordt gemaakt voor iemand met autisme. Patiënten met autisme werden om dit te voorkomen vooral bij mij ingepland.
Gedurende mijn werk voor de instellingen, was Heuvelhof al van start gegaan. De combinatie van werken voor de instellingen waarbij ik puur aan de behandeling hoefde te denken en het werken voor Heuvelhof, waarbij niet alleen over de begeleiding, maar over het gehele traject en alle randvoorwaarden nagedacht diende te worden, vond ik erg leuk. Daarnaast heb ik ontzettend veel kunnen leren van mijn collega’s bij de instellingen.

Toen het te veel werd om te combineren, heb ik er voor gekozen om voor enkel Heuvelhof te gaan omdat de mogelijkheid om zelf de zorg in te richten en directe invloed te hebben op de kwaliteit iets is wat mij aantrok. Daarnaast is het werken met kinderen en dieren op een boerderij een combinatie van vrijwel al mijn kinderdromen.
Het is mooi om te zien hoe Heuvelhof zich ontwikkelt, hoe wij zelf continu bezig zijn met het ontwikkelen en verbeteren van de zorg en met name om te zien hoe het voor ouders en cliënten een verademing kan zijn om van onze persoonlijke zorg gebruik te kunnen maken. Doordat wij zelf verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit en er korte lijntjes zijn, kan ik mijn functie inrichten zoals wij nodig achten. Zo vind ik het erg leuk om mij met verdieping van kennis bezig te houden, wat zich vertaalt in dat ik mij steeds meer richt op de coaching van cliënten, begeleiding van ouders en personeel en ontwikkelen van cursusmateriaal.
Ik haal er veel voldoening uit wanneer ik rondloop op de locatie en tevreden cliënten en tevreden medewerkers zie, ik mijzelf op intellectueel vlak kan uitdagen en merk dat onze manier van zorg net dat stapje extra biedt. 

Kelly

Jeugd- en gezinsprofessional - SKJ geregistreerd

Ik ben Kelly. Ik ben opgegroeid met de dieren en had alle mogelijkheden om lekker buiten bezig te zijn. Uren kon ik buitenritjes maken met Pinkeltje, onze oudste pony van stal. Zij heeft mij geleerd wat verantwoordelijkheidsgevoel betekent, maar het bezig zijn met haar was voor mij ook een uitlaatklep. Door alle heuvels in het leven was ik op zoek naar mijn plek in zowel het gezinsleven als in de maatschappij; hierbij waren de dieren altijd mijn stabiele factor. Het heeft even geduurd tot ik ontdekte welke beroep mij plezier en voldoening oplevert.

Op het moment dat ik jonge paarden op ging leiden tot betrouwbare kinderpaarden en sportpaarden, begon ik in te zien dat het werk met de dieren en mensen mij veel voldoening bracht. Ik heb deze trainingsstal uitgebouwd en daarnaast kwam ik in aanraking met het werk met kinderen met een beperking. Ik ben dit in eerste instantie naast de trainingsstal gaan doen en het was geweldig om hen de mogelijkheid te bieden om het buitenleven te ervaren onder mijn begeleiding. Omdat ik merkte dat mijn manier van omgang met de kinderen van positieve invloed was op de ontwikkeling van kinderen, ben ik mij hier meer op gaan richten. In eerste instantie vanuit mijn voormalige bedrijf, K. van Dorp (activiteitenbegeleiding) waarbij ik de kinderen mee nam in een stabiel leven met de duidelijkheid die voor hen nodig was. Toen wij Heuvelhof oprichtte, ging het als vanzelf dat de focus meer hier op kwam te liggen. Het werk zelf, de professionaliteit, de persoonlijke benadering en met name de stappen die de kinderen maken door middel van onze manier van zorg, maakt dat ik vreugde voel in mijn werk.

Het is mijn droom om Heuvelhof samen verder uit te bouwen, waarbij wij zoveel mogelijk kinderen helpen bij het vinden van dat plekje in de maatschappij waar velen zo zoekende naar zijn en waar ik mij goed in kan verplaatsen. De vrijheid om zelf te bepalen hoe er aan de doelen gewerkt wordt, het pure karakter van onze doelgroep en het gevoel een verschil te maken voor zowel de cliënt als het gehele gezin van de cliënt, is wat mij blij maakt en waardoor ik het gevoel heb dat ik nu het juiste pad bewandel.